Recept: Knäckebröd

Misschien ken je het gevoel: je bent goed bezig met op je voeding letten, maar toch heb je zin om te “snacken”. Weet dat het op dat van belang is dat je een gezonde keuze maakt! 

Gelukkig kun je met dit recept heerlijke, gezonde snacks maken! Heerlijk zonder beleg, maar ook ideaal om als broodvervanger te gebruiken bij de avondmaaltijd.

Ingrediënten:

  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g sesamzaad
  • 100 g havervlokken
  • 100 g roggemeel
  • 1 portie (2 scheppen) F1 Romige Vanille
  • 225 ml warm water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bleek 2 bakplaten met bakpapier
  3. Meng alle droge ingrediënten in een kom en voeg het warm water toe. Gebruik je handen of een houten lepel om alles goed te mengen
  4. Haal het bakpapier van één van de twee bakplaten af en schep de helft van het mengsel op de bakplaat
  5. Leg het andere stuk bakpapier op het mengsel en rol het deel met de deegroller tot een dun vierkant van ongeveer 35 x 25 cm. 
  6. Let er goed op dat het deeg ongeveer 2 mm dik moet zijn. Is het nog dikker? Dan nog verder rollen!
  7. Haal de bovenste laag van het bakpapier af.
  8. Doe vervolgens hetzelfde met de andere bakplaat.
  9. Snijdt met een mes het deeg in stukken zonder door het bakpapier te snijden.
  10. Plaats beide bakplaten in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten.
  11. Heb je eenhetelucht oven dan zullen beide platen gelijkmatig gebakken worden. Heb je een conventionele oven, zorg dan dat je halverwege de bakplaten omdraait. Het kan zijn dat hierdoor het deeg iets langer nodig heeft om goed te bakken. 

Eet smakelijk!

Meld je aan voor een 

Online Fitcheck